Rob als glazenier

 

Al sinds 1993 is Rob bezig met het ontwerpen en maken van glazen klokken en vazen. Dit maakt hij met een door hem zelf ontwikkelde waterdichte lijmtechniek. Zijn eerste vaas maakte bij voor zijn moeder. Daarna is Rob niet meer gestopt met het maken van glas in lood kunst.

 

Rob werkt op woensdag en zaterdag vanuit zijn atelier De Glazen Boet in Egmond-Binnen. Daar kunt u Rob op deze dagen bezoeken. Wilt u liever op een andere dag langskomen? Dan kunt u bellen of contact opnemen om een afspraak te maken

De kunst

 

De kunst die Rob maakt zijn niet alleen de bekende glas in lood ramen en voorzet ramen. Rob maakt van glas verschillende kunstwerken. U kunt kiezen uit: vazen, schalen, klokken lampen. lantaarns. Er zijn twee verschillende manieren om uw uniek kunstwerk te maken. Een kunstwerk kan gemaakt worden via Rob's lijmtechniek. Of Rob gebruikt de eeuwenoude techniek van glas in lood. U kunt kiezen wat het best bij u past.Naast ontwerpen doet Rob ook aan het restaureren van bestaande glas in lood. 

 

Rob ontwerpt zelf de producten van glas en van glas in lood. Daardoor kan elk ontwerp worden aangepast naar uw keuze. Wilt u liever iets dat niemand heeft? Dat kan ook! Als u een afspraak maakt met Rob dan zal hij speciaal voor u een kunstwerk maken.

 

NH Onderneemt 

 

Op 13 november 2017 is Mooie Dingen van Glas geïnterviewd door NH Onderneemt van RTV Noord Holland.

" EGMOND-BINNEN - Rob Baar maakt glas-in-lood ramen op bestelling, maar ook glazen vazen, schalen, lampen en klokken. Alles is handwerk en uniek. Voor de crisis moest Rob regelmatig 'Nee' verkopen. Nu zou hij graag wat meer werk willen hebben. 

Al sinds 1993 is Rob bezig met het ontwerpen en maken van glazen klokken en vazen. Dit maakt hij met een door hem zelf

ontwikkelde waterdichte lijmtechniek. Zijn eerste vaas maakte bij voor zijn moeder. Daarna is Rob niet meer gestopt met het maken van glas in lood kunst. Vroeger werkte hij in de beveilinging, maar dat was na een motorongeluk in 1985 niet meer mogelijk. Na een jaar revalideren vond hij in het werken met glas zijn bestemming. " 

 

 

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/214898/NH-Onderneemt-Mooie-dingen-van-glas-van-Rob-Baar-uit-Egmond-Binnen

 

 

Facebook

 

Openingstijden

Woensdag: 13.30 - 17.00 uur

Zaterdag: 13.30 - 17.00 uur

 

Tel.: 075 642 14 23

        06 13 02 21 23

 

Elke dag telefonisch bereikbaar

Adres

 

Bassein 5

1531 BJ

Wormer